Skip to content Skip to footer

Hoppe med H Lyt til hende. Hjælp hende. Hvad har hun brug for?

Hoppe med H Lyt til hende. Hjælp hende. Hvad har hun brug for?

 

𝑯𝒐𝒑𝒑𝒆𝒓 𝒆𝒓 𝒊𝒌𝒌𝒆 𝒉𝒚𝒔𝒕𝒆𝒓𝒊𝒔𝒌𝒆. 𝑫𝒆 𝒆𝒓𝒌𝒗𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓”. Forstået på den måde, at hopper ligesom vi kvinder og andre hundyr, har en feminin cyklus og dermed den vildeste skaberkraft.  Med den følger dog også for nogen fysiske smerter og meget sensitivitet. For nogen mere end andre, da det som med alt andet er individuelt, hvordan de her hormoner påvirker os. 

På trods af vi er et langt overvejende flertal af kvindelige ryttere i ridesporten, så oplever jeg alligevel ofte manglende compassion for hopperne. Kvinder der kalder deres hoppe for kost eller kælling. Lige som jeg selv en gang for mange år siden nu, men det står stadig tydeligt for mit indre blik, overværede min gamle hoppe få voldsom mange pisk, fordi hun var “hysterisk”, “fræk” og “ulydig”. Hun blev ved med at sparke ud efter pisken, imens hun tissede og skumsvedte. Hun ville simpelthen ikke præsterer. Det var uværdigt og modbydeligt. Stadig frygteligt for mig at tænke tilbage på. Hun var i brunst og når hun var det, var man ikke i tvivl. Jeg tænker, at hun har haft smerter under ridning og forsøgte at sige det – ved at sige fra! 

Hun var normalt en “arbejdsglad” hest med mega meget power. Her blev hendes power vendt til konflikt og kamp. Det var så ufortjent. Havde det været i dag, så skulle hun jo bare have haft fri eller skridtet nogle ture i de perioder. Er perioderne meget lange eller ude af balance, så har hoppen måske brug for noget hjælp? Men lad vær med at sig, hun bare er en hysterisk hoppe, der skal sættes på plads. Lyt til hende. Pas på hende. Udvis omsorg. Hjælp hende. Støt hende. Hvad har hun brug for.

Min Hestedagbog kan hjælpe med overblik og fornemmelse for, hvordan jeres træning går, hvad der fungerer og hvad der ikke gør for din hest. Du kan skrive hvordan din undervisning har været notere dig hvad din træner har sagt du skal have fokus på og meget mere. 

Min Hestedagbog af Camilla Borregaard

Min Hestedagbog

399,- kr.

Igennem refleksion, nysgerrighed og overblik, kan Min Hestedagbog hjælpe dig til at blive mere nærværende og få en endnu større forståelse for din hest’ personlighed og behov. Ved at se på vores heste med nysgerrige og kærlige øjne, vil vores connection herigennem med dem uundgåeligt blive stærkere. Min Hestedagbog hjælper dig til dagligt i 220 dage at have fokus på din hest og jer som enhed. Derudover er der 12 udvalgte emner, der skaber rum for dine egne refleksioner og erfaringer med din hest. Denne dagbog er JERES. I skal bruge den præcis som det giver mening for jer. Formålet med dagbogen er nemlig at se din hest som et individ og dig og din hest som en enhed, samt tage et opgør med begrænsede overbevisninger om, hvordan hesten SKAL være eller hvad du SKAL gøre. Derfor vil jeg med Min Hestedagbog invitere dig til at skabe mere bevidsthed i samværet med din hest og se jeres connection vokse.

På lager: 1 – 3 dages levering

Følg med på Instagram